2011年3月7日月曜日

鉄分補給レバー丼!Lever Don to be the iron woman!!!

こんばんは!!Hi guys!!

On Saturday, Ruben and I went to see my friends, Satomi from Singapore, and others at Luca Deli!! We had a lot of wine there. So much fun!!!
On the way to our home,  Ruben and I got drunk, but we stopped by the cheap store, "Hanamsa" and found 600g lever in 392YEN, so got it. 

こないだの土曜日、シンガポールから来てるたサトミと、私の友達たちとルカデリ行ってきました。あとからルベン君も合流。
みんなでかなりワイン飲んだね。
最後の三人は店のテーブルで朝まで寝ちゃったらしい。。
ルベン君と私もかなり酔っぱらいながら、自転車きーこきーこさせて、帰宅の道へ
途中ハナマサがあったから、寄りました。

お肉コーナーに「鶏レバー」が。
ルベン君も私も健康には気を使う方で、鉄分補給した方がいいよね、ってことで
購入。


で、こんなの作りました!
So we cooked it!! "Lever Don""!!!



で、レバーなんて料理するの初めてだったから、Cook padのお世話になっちゃうも〜

Click here↓

にんにく&生姜de鶏レバーの味噌煮



もちろんレバーを処理するのは男の仕事!
Of course, Ruben cleaned Lever!! I gave up...



こわいー!!!
Grosssssss!!!!!!


切る切る
Cut cut cut cut



ほら、何羽のとりさんがここに・・?
Poor chicken,,,how many chicken here??


心臓はまっぷたつに

Heart should cut in two and take blood out!!!

中にドス黒い血があるから取り除く






できあがり♪
Done!!

Cookpadはレバーだけだったけど、私は個性派新野菜と、タマネギを混ぜて炒めました
Cookpad says fry only lever, but I mixed with new vegetable, and onion.

あと、副菜は、かぼちゃのきんぴらと大根わかめタマネギみそ汁

Side dish, frid pumpkin and Miso soup with Wakame, Daikon, and onion!!

ザ・和食!!

This is the Japanese food!!!

このレシピおいしかったよ!!
レバーの臭み抜きは、ルベン君によると大切な鉄分が流れちゃう、ということでやらなかったんだけど、ショウガとニンニクのおかげか、そんなにくさくなかった〜!

Ruben and I loved this recipe!! Try it!!!
You won't feel the smell of lever so much. 

Buona petit!!!
お試しあれ♪



0 件のコメント:

コメントを投稿